Jump to content
The library informs: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Cover for Den som måste livet leva
Isbn: 978-91-8933-358-1
Publisher: Speja Förlag
Category:
12 -15 years Children's books Psychology Medicine & Health
Accessible since: August 2022
Narrator: Sofia Rönnegård
Length: 4 hours 52 minutes

Audiobook

Den som måste livet leva

"Först nu är det som att hon förstår. My är död. "

Det finns så mycket jag skulle vilja berätta. Hur mycket jag tycker om My och hur viktig hon är för mig. Att ingen någonsin kommer kunna ta hennes plats. Hur säger man till någon som snart ska dö att de inte får dö, att de inte kan dö, för då kommer jag också att göra det. Jag kommer inte klara mig utan My. Det går bara inte.  

Mamma och pappa fattar ingenting. De bara pratar om att jag måste vara med andra kompisar också. Jag vet inte hur många gånger de har sagt det. Och att allt kommer att bli bra. Ingenting kommer bli bra, det kommer bara att bli hemskt.  

När Moas bästa kompis får cancer och dör, är det som om Moa också gör det. Hur ska hon kunna leva vidare när My är borta? Det gör så ont att Moa inte orkar känna någonting längre. Och hon orkar absolut inte höra alla fråga henne hur hon mår och om de kan göra något. Till slut är det de hon varit mest arg på, som får henne att bestämma sig. Hon måste livet leva.     

När man måste livet leva är en bok om att leva. Om cancer, död och sorg men också om vänskap, kärlek och glädje. Läs också När man måste döden dö, boken om Moas bästa vän My.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone