Jump to content
The library informs: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Cover for Den som måste döden dö
Isbn: 978-91-8933-356-7
Publisher: Speja Förlag
Category:
12 -15 years Children's books Psychology Medicine & Health
Accessible since: August 2022
Narrator: Sofia Rönnegård
Length: 4 hours 13 minutes

Audiobook

Den som måste döden dö

"Nu är det snart dags. Jag ska dö."  

Det finns så mycket jag skulle vilja berätta. Men jag kommer inte hinna det. Ingen läkare kan säga hur lång tid jag har kvar att leva, men jag kan se i deras ögon och höra på deras röster, att det inte är långt kvar.  

Ibland är jag rädd, ofta på natten när jag inte kan sova. Då kommer tankarna om vad som händer när man dör och hur man gör? Är det som att man tar ett hopp, rakt ut i vad-det-nu-är. Eller händer det bara? Jag är snart färdig, jag måste bara komma på hur jag ska kunna säga hej då till Moa först.

För ett och ett halvt år sen fick My cancer. Och nu ska hon dö. Nu, när hon precis håller på att få en pojkvän. Nu, när det precis är på väg att bli jul. Men det gör inte så mycket längre. Att hon ska dö alltså. My tycker ändå att hon haft ett bra liv. Dessutom är hon så trött. Hela tiden. Men hur ska hon kunna säga hej då till sin bästa kompis? Hur gör man när man säger hej då för alltid?    

Den som måste döden dö är en bok om att dö. Om vänskap, familj, sorg, cancer och om livet och kärleken. Läs också Den som måste livet leva, boken om Mys bästa vän Moa, som lever vidare när My dör.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone