Jump to content
The library informs: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Cover for Schizofreni : livet med en psykossjukdom
Isbn: 978-87-2847-394-8
Publisher: Saga Egmont
Category:
Psychology
Accessible since: August 2022
Narrator: Dan Bratt
Length: 6 hours 44 minutes

Audiobook

Schizofreni : livet med en psykossjukdom

Ingen väljer sin sjukdom och ingen är sin sjukdom. Att få diagnosen schizofreni väcker många tankar och känslor. Vad händer efter att någon fått denna diagnos? Hur ska det gå att skapa sig ett liv? Vad kan anhöriga och närstående göra? Den här boken är tänkt att vara ett stöd i processen att få tillvaron att fungera när livet totalt förändras.

Boken Schizofreni – livet med en psykossjukdom är fylld med fakta om sjukdomen såsom orsaker, medicinering, behandling, hur vården ser ut, sysselsättning och arbete, forskning, varvat med historier ur verkliga livet – hur det är att leva med eller nära någon med schizofreni.

Författarna vill komma tillrätta med fördomarna, okunskapen och stigmatiseringen för att bidra till att göra schizofreni till en sjukdom bland andra sjukdomar. Det är ingen lätt sjukdom att leva med men rätt hanterad ingen omöjlig sjukdom att leva med. Och en sjukdom man aldrig ska behöva skämmas för.Sten Friberg är specialist i psykiatri, föreläsare och handledare vid läkarprogrammet och studierektor för specialistutbildningen. Han arbetar som medicinsk rådgivare, som klinisk psykiatriker samt vid en specialiserad mottagning för patienter i gränslandet mellan hudsjukdomar och psykiatri.

Åsa Konradsson Geuken är docent i farmakologi och forskar inom neurovetenskap och neuropsykofarmakologi med fokus på schizofreni. Hon är lillasyster till Mats Konradsson som lider av schizofreni, och som har gjort bokens illustrationer.

Ylva Wächter är specialist i psykiatri. Hon har tidigare varit journalist och arbetat som programledare på Sveriges Radios samhällsredaktion.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone