Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Mordet i Marseillan
Isbn: 978-91-8969-965-6
Förlag: Bookea
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: oktober 2022
Uppläsare: Veronica Kurba

E-bok

Mordet i Marseillan

Det här är berättelsen om polisen Amélie som på gränsen till sammanbrott efter sin makes otrohetsaffär flyr till södra Frankrike för att landa och läka hos väninnan Jondi. Där dras Amélie lätt motvilligt in i en mordutredning. En ny och yngre man som arbetar vid polisen i Paris flygs ned för att bistå den sömniga byns polis i fallet där en död svenska flyter upp i Canal du Midi. Den misstänkte gärningsmannen, en svensk affärsman, har en historia som länkar honom till ett lustmord i Drottningholmsparken flera decennier tidigare.

De två fallen vävs ihop på ett intrikat sätt och utspelar sig i både Stockholm och Frankrike. Amélie blir förälskad, kämpar med sin privata härdsmälta och försöker samtidigt lösa ett mord. På hemmaplan står arbetet på spel, hon utreds för tjänstefel. Det faktum att hon hotat sin blivande exman till livet gör inte saken bättre. Amélie tvingas sätta många av sina övertygelser på prov och omdefiniera sig.

Läsaren tas naturligt runt på en guidad tur genom Marseillan och författaren ger en målande beskrivning som får läsaren att känna av den rådande hettan vid Medelhavet mellan de svalkande baden.

Spänning blandas med svek, kärlek, reflektioner och drinkar spetsat med en gnutta sex under seklets hetaste månad, sommaren 2019.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone