Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Näktergalen sjunger falskt
Isbn: 978-87-2849-510-0
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: oktober 2022
Uppläsare: Åsa Kjellman Erici
Length: 13 timmar 40 minuter

Ljudbok

Näktergalen sjunger falskt

Europa har fått nog av krig och den allmänna uppfattningen är att Andra världskriget måste vara slutpunkten för den storskaliga krigsföringen. I Sverige klurar man på långsiktiga lösningar som ska säkerställa att freden håller i sig den dagen det stora kriget äntligen nåt sitt slut, såväl nationellt som internationellt. Major Fredrik Barnetofft är med och grundar en hemlig myndighet för just detta syfte.

Ett amerikanskt plan lyfter från svensk mark och får senare nödlanda i Sovjet. Håller de redan ansträngda relationerna mellan USA och Sovjet bli ännu mer spända? Lene Sörenson, myndighetens skarpaste agent, blir beordrad att medla mellan de båda parterna. Det kalla kriget måste fortsätta vara kallt ...



Berndt Andersson (1937-) är en svensk författare som varit verksam inom både fack- som skönlitteratur. Hans produktion inleddes 1978 inom facklitteraturen och efter milleniumskiftet har han främst skrivit skönlitterära verk. Blev tilldelad priset 'Föreningen för Värmlandslitteraturs stipendium' år 2001.

Följer uppbyggandet av ett hemligt, svenskt spionagenätverk under Kalla krigs-åren.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone