Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för 13 timmar
Isbn: 978-91-8968-806-3
Förlag: Bokförlaget Nona
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: november 2022

E-bok

13 timmar

Den 11 september 2012 gick terrorister till attack mot det amerikanska konsulatet och ett närbeläget CIA-annex i libyska Benghazi.

Ett team på sex kontraktsanställda amerikanska säkerhetsoperatörer ingrep för att slå tillbaka attackerna och skydda de amerikaner som tjänstgjorde på de båda anläggningarna. I stridens hetta tvingades dessa män fatta en rad tuffa beslut för att avvärja en ännu större tragedi.

I 13 timmar berättar de för första gången om den dramatiska händelseutveckling som har väckt så många frågor runt om i världen. Det är en personlig och fängslande redogörelse från slagfältet om de 13 timmar när kulorna ven, byggnader brann och liv räddades, förlorades och förändrades för alltid.

13 timmar är en ärlig, insiktsfull och mycket intensiv förstahandsredogörelse om en natt som länge har varit höljd i mystik och kontroverser.

Mitchell Zuckoff är biträdande professor i journalistik vid  Boston University och har tidigare publicerat sex facklitterära verk. Säkerhetsteamet består av de fem överlevande CIA-operatörer som deltog i räddningsinsatsen vid konsulatet i Benghazi den 11 september 2012 och de efterföljande  angreppen mot CIA-annexet.



EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone