Jump to content
The library informs: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Cover for Beroende – en bok om missbruk och vad det gör med oss och dem vi älskar
Isbn: 978-91-9876-451-2
Publisher: The Book Affair
Category:
Memoirs & Biography Psychology Medicine & Health
Accessible since: December 2022
Narrator: Nemo Hedén
Length: 10 hours 22 minutes

Audiobook

Beroende – en bok om missbruk och vad det gör med oss och dem vi älskar

Poddprofilen Nemo Hedén har skrivit den viktiga boken Beroende om sin väg ut ur missbruket. Beroendesjukdomen är en av våra stora dödliga folksjukdomar. Men trots att var tionde svensk är drabbad pratar vi nästan inte om den. Poddprofilen Nemo Hedén har gjort till sin livsuppgift att ändra på den saken.

'Jag har skrivit boken som jag själv hade behövt läsa när jag var fast i beroendets mörka klor. När jag kände mig ensammast och räddast i hela världen. Men boken är lika mycket för alla anhöriga. De får lida så otroligt mycket, trots att de är helt oskyldiga', skriver Nemo i förordet.

Beroende är en djupt personlig bok med syftet att försöka hjälpa och inspirera människor. Med utgångspunkt i sin egen historia vill Nemo avliva alla missförstånd och fördomar som finns kring sjukdomen.

Boken är tematiskt upplagd och författaren berättar lyhört och kunnigt om alla aspekter av problematiken. När är man i riskzonen? Hur hindrar man ett återfall? Vad innebär tolvstegsrörelsen? Vad är skillnaden på nykterhet och tillfrisknande? Hur ska man agera som anhörig? Och kanske viktigast, hur förlåter man sig själv och försonas med sin historia?

Nemo tar inte bara upp sitt eget drogberoende, utan även spel-, socker-, sex- och relationsmissbruk. Inte sällan visar det sig att det är samma bakomliggande mekanismer. Boken innehåller även ett antal intervjuer med några av Sveriges mest erfarna experter på området.

Nemo Hedén driver till vardags två framgångsrika podcasts, En beroendepodd och intervjupodden Nemo möter en vän , och är en flitigt anlitad föreläsare. Han lever som nykter och drogfri sedan över sju år tillbaka. Självbiografin Ingen kom ut 2018.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone