Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Den blå modern
Isbn: 978-87-2848-010-6
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: december 2022

E-bok

Den blå modern

När äldsta sonen i den välbärgade, finlandssvenska familjen Lindermann stupar i andra världskriget går framtidsvisionerna i kras och tillvaron för resterande familjemedlemmar vänds uppochner. Nu blir det istället de yngre bröderna Rafael, eller Raf, och Benno som måste säkra familjens framtid – ett uppdrag ingen av dem tycks lämpade för.

Raf är en författare, plågad av ett förödande alkoholmissbruk och sin skamliga erotiska sida. Benno, som är formad av trauman från barndomen där nazismen ständigt låg i luften, kämpar likväl med sina inre konflikter som med att förhålla sig till den oroliga brodern Raf. Trots att de kvarlevande bröderna tampas med olika demoner så strävar de efter den blå modern för att finna en moderlig trygghet och undkomma fullkomlig förtvivlan.

'Den blå modern' är en slags familjekrönika om konflikter som uppstår i klyftorna mellan generationer och om inre strider som plågar unga män i jakten på att finna sin plats i världen. Trots svåra ämnen och dystra scener lämnar Kihlman läsaren med ett ljus av hopp.



Christer Kihlman (1930–2021), var en finlandssvensk författare och litteraturkritiker. På grund av hans banbrytande verk blev han blev en av de mest framgångsrika och omtalade författarna i 60- och 70-talets kulturvärld. Hans provokativa författarskap är mångfaldigt prisad med utmärkelser som b.la. Svenska Akademiens Finlandspris åren 1976 och 2008, och finländska statens litteraturpris år 1976.

EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone