Jump to content
The library informs: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Cover for Mod att resa sig: en berättelse om utsatthet, kamp och styrka
Isbn: 978-91-8970-419-0
Publisher: Libris förlag
Category:
Memoirs & Biography
Accessible since: December 2022
Narrator: Ruth Nordström
Length: 4 hours 12 minutes

Audiobook

Mod att resa sig: en berättelse om utsatthet, kamp och styrka

Elise Lindqvist kallas Ängeln på Malmskillnadsgatan och har av påven Franciskus omnämnts som Sveriges Moder Teresa, men bland de unga prostituerade i Stockholm går hon mest under namnet Morsan.  

Elise utsattes för övergrepp som barn och såldes till prostitution som tonåring. Efter en stor och livsförvandlande vändning, där hon fann hon en tro och styrkan att resa sig, har hon arbetat i över 25 år med praktiska hjälpinsatser till utsatta kvinnor.  

Ruth Nordström är grundare av Skandinaviska Människorättsadvokaterna, en advokatbyrå som riktat in sig på mänskliga rättigheter, och hon företräder socialt marginaliserade människor som fallit mellan stolarna i det sociala välfärdssystemet. 

Elise och Ruth har haft ett nära samarbete under många år för att stoppa kommersiell sexuell exploatering av kvinnor samt för att ge hopp till utsatta människor. Vi får följa med bakom kulisserna i arbetet och får möta flera av de utsatta människor som fått hjälp och mod att resa sig ur livets svåraste situationer. Hur gör man för att orka resa sig igen när livet är mörkt och tungt? Finns det nycklar till inre styrka och mod? 


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone