Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Fakta om magen och tarmarna
Isbn: 978-91-7987-919-8
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Lättläst
Tillgänglig sedan: januari 2023

E-bok

Fakta om magen och tarmarna

Navelsträng, magmun och tarmludd. Vad betyder egentligen dessa ord och vad gör de i kroppen? Varför fiser och rapar människor? Och vad gör egentligen blindtarmen? Alla dessa frågor får svar i Fakta om mage och tarmar. Eva Susso tar med läsaren på en hisnande färd genom människans matsmältningssystem.

Ny kunskap är alltid värdefull, och kunskap om kroppen kan vara rent livsviktig. Förutom fakta om matens väg genom matsmältningssystemet, får läsaren också veta varför magen kurrar, vilken mat som får fisar att lukta extra illa och vad man kan göra för att magen ska må så bra som möjligt.

Eva Susso är författaren som, förutom att ha suttit i Svenska barnboksakademin, har skrivit ett flertal böcker och även arbetat med läs- och skrivfrämjande aktiviteter på olika bibliotek.

Nypons lättlästa faktaböcker vänder sig till ovana läsare. Med lite text men mycket bilder uppmuntrar böckerna till läsning. Tack vare den lättillgängliga formen, det enkla språket och de intressanta ämnena väcker böckerna läslust hos såväl yngre som äldre läsare.



EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone