Jump to content
The library informs: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Cover for Uppdrag Sudan
Isbn: 978-91-7945-790-7
Publisher: Ordfront förlag
Category:
Memoirs & Biography Society & Culture
Accessible since: January 2023
Narrator: Natalie Gerami
Length: 7 hours 15 minutes

Audiobook

Uppdrag Sudan

NATALIE GERAMI får sin dröm uppfylld och reser med Läkare utan gränser till Sudan för att jobba som logistiker. Väl på plats drabbas hon av de svårigheter som finns med att arbeta i ett fattigt och konfliktdrabbat land, i en patriarkal kultur, i ett mansdominerat yrke. Evakueringar, hot, våld och mord är vardag och det pågår en daglig kamp mellan människor och även mellan hjälporganisationer om de biståndsresurser som oftast är alltför små. Hjälporganisationerna på plats försöker rädda så många liv de kan. Samtidigt verkar de på en marknad med hård konkurrens om biståndspengarna, hur absurt det än kan verka.

Samtidigt som Natalie Gerami försöker utföra sitt uppdrag väcks minnen till liv. I en tillvaro där smärta och sorg är lika självklara ingredienser som lycka och glädje, börjar hon omvärdera livet och vad som egentligen är viktigt.

Uppdrag Sudan. Min tid med Läkare utan gränser är en personlig skildring av hur det är att vara biståndsarbetare i Sudan och av landet och folket som lever där.

Natalie Gerami är född 1979 i Göteborg och utbildad informatör. Under många år var hon "globalboende" men är numera bosatt i Stockholm. Hon har besökt närmare 150 länder, har ett eget företag som anordnar äventyrsresor och arbetar med bistånd. Idag arbetar hon med demokrati- och barnrättsfrågor och reser jorden runt för att utbilda flickor som är i riskzonen eller som har utsatts för barnsexhandel. Uppdrag Sudan. Min tid med läkare utan gränser är hennes första bok.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone