Jump to content
The library informs: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Cover for Mowglis äventyr
Isbn: 978-87-2704-848-2
Publisher: Saga Egmont
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: July 2023
Narrator: Mari Götesdotter
Length: 1 hour 15 minutes

Audiobook

Mowglis äventyr

En dag hittas Mowgli, ett litet människobarn, ensamt i djungeln av en flock vargar. De bestämmer sig för att ta hand om den unga pojken och lära honom djungelns sätt och vanor. För att klara sig i den vilda naturen får Mowgli lektioner av björnen Baloo. Han lär sig om djungellagen, djurens mästarord och hur man kommunicerar med djuren.

Genom spännande äventyr möter Mowgli faror och utmaningar. En gång blir han till och med kidnappad av apor, men räddas som tur är av sina djurvänner. Åren går och Mowgli växer upp, blir modig och stark. Djuren varnar Mowgli för vargarnas planer. De kan tänkas vilja skicka i väg honom när hans vargfar blir för gammal och svag för att leda flocken. Mowgli börjar tvivla: Måste han överge sin vargfamilj och sitt hem i djungeln för människobyn?
Rudyard Kipling var en brittisk poet och författare, mest känd sin bok "Djungelboken". År 1907 tilldelades han Nobelpriset i litteratur.

Maj Bylock var en svensk författare och översättare som bland annat återberättade många världskända klassiker för barn. Bylock tilldelades Astrid Lindgren-priset 1990 och Mårbackapriset 2010.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone