Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Bränd
Isbn: 978-91-8972-164-7
Förlag: Kikkuli Förlag
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: augusti 2023

E-bok

Bränd

BRÄND är en ungdomsbok som fokuserar på ett skrämmande problem. Ett problem som är i stort behov av att synliggöras och diskuteras. Boken kretsar kring en tabubelagt ämne – en obehaglig baksida av ungdomars idrottande.

Ellen är en 14-årig tjej som utsätts för sexuella övergrepp av sin tränare. En betalning som bli en smutsig baksida av drömmen om att bli en framgångsrik ryttare. I sin förtvivlan mot vuxenvärlden tänder hon eld på huset där övergreppen pågått. I boken får läsaren följa det stundtals mycket plågsamma drama som blir följden av mordbranden. Om skammen, ångesten och rädslan för vad som händer om hemligheten avslöjas.


Innan Ellen går och lägger sig tar hon fram den lilla boken från gömstället under madrassen. Det här ska bli sista gången hon skriver i träningsdagboken.

28 september
Nu ska jag inte rida Besten mer. Jag saknar honom så det gör ont. Men jag ska inte heller behöva träna för Jonas fler gånger. Sista gången jag tränade Besten för honom var i fredags. I lördags smet jag från betalningen. Nu ska jag aldrig, aldrig mer behöva betala det äcklet för någonting.

RÖSTER OM BOKEN:
“Viktig bok för att göra det lättare för barn att våga berätta om det här utan att känna skuld, de är inte ensamma om det som hänt. Det finns många som är utsatta. BARN HAR INGEN SKULD det är den vuxne som är ansvarig.”
- Nina Lönnberg, polis i Växjö som arbetar speciellt med utsatta barn.

“Det här är en mycket viktig bok att läsa och diskutera. Problemet finns överallt, inte minst inom idrotten.” 
- Åke Almqvist, Polisen Växjö-Alvesta



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone