Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Omslagsbild för Vredens Skörd
Isbn: 978-91-8985-852-7
Förlag: Bookea
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: oktober 2023
Uppläsare: Nils Jansson
Length: 10 timmar 26 minuter

Ljudbok

Vredens Skörd

En varm augustimånad 2024 avrättas fyra svenska bedragare utan några som helst spår efter mördaren. Deras liv har tagits till synes utan våld eller blodspillan. Det visar sig att offren har burit på hemligheter som inte tål att skådas i dagsljus, även om ingen av dem blivit fälld i domstol.

En man som har förlorat allt tar ett beslut som förändrar hans liv och tvingar honom ut på en resa som bara kan sluta med hans egen förintelse. Han vill utkräva rättvisa, en annan slags rättvisa. Inte den juridiska rättvisa som lagen föreskriver, utan den rättvisa som är ens egen, och som utgår från ens egen moral. Eller är rättvisan bara en utopisk dröm, en illusion? Ett filosofiskt bländverk?

Vid myndigheterna växer frustrationen över de kriminella gängens intrång i samhället. I riksdagen pladdrar de folkvalda om hårdare tag. Det mesta blir ord utan tanke. Som en iskall höststorm sprider orättvisorna sitt dystra förlamande budskap. Kriminalkommissarie Adrian Hill får uppdraget att lösa de märkliga dödsfallen. Hans grupp dras sakta in i ett nät av motsägelser där mördaren lämnar förvirrande uppgifter till dem som jagar hans skugga.

VREDENS SKÖRD är en rafflande psykologisk thriller om hur en mördare skapas ur alltings jävelskap.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone