Jump to content
The library informs: Du kan låna 6 böcker per 28-dagarsperiod!
Cover for Vad vi äter : om ultraprocessad mat, vad den gör med oss och varför vi inte kan sluta äta den
Isbn: 978-91-0080-496-1
Publisher: Albert Bonniers förlag
Category:
Medicine & Health
Accessible since: November 2023

E-book

Vad vi äter : om ultraprocessad mat, vad den gör med oss och varför vi inte kan sluta äta den

Vi har trätt in i en ny era där större delen av vår kost kommer från en helt ny uppsättning ämnen som kallas ultraprocessade – alltså livsmedel som hårdbearbetats industriellt. Men vet vi verkligen vad ultraprocessad mat har för effekt på oss?

Följ med den brittiske läkaren Chris van Tulleken på hans resa genom matvetenskapens värld och en ultraprocessad kost för att upptäcka vad som verkligen pågår. Få reda på varför träning och viljestyrka inte kan rädda oss – och vad ultraprocessad mat gör med både den fysiska och den psykiska hälsan, för att inte tala om vad den gör med vår planet.

Vi får hela tiden höra att bara vi gör andra val så kommer vi att må bättre eller gå ner i vikt eller bli hälsosammare eller vad det nu må vara. Men sanningen är att vi lever i en miljö som gör det nästan omöjligt. Ultraprocessad ”mat” innehåller ingredienser som inte används när man lagar mat hemma, den finns överallt och den uppmuntrar ofta till överkonsumtion.

Så det här är en bok om våra rättigheter. Rätten att veta vad vi äter. Rätten att veta vad vår kost gör med vår kropp – och själ. Rätten till bra och prisvärd mat.

Det här är en ögonöppnande undersökning av vetenskapen, ekonomin, historien och produktionen bakom det vi stoppar i oss.

Det är inte du, det är maten.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone